Terrasdragers – verhoog hardhouten terrasvloeren

Buzon heeft een uitgebreid aantal regelbare terrasdragers in haar assortiment. De Buzon terrasvoeten staan bekend om hun hoge draagkracht, slimme ontwerp en hun algemene gebruiksvriendelijkheid. Er zijn hierbij oplossingen voor zowel hardhouten, composiet, stenen als roostervloeren. Als men het heeft over “terrasdragers verstelbaar” betreft het meestal de kunststof vloerdragers die een hardhouten of composiet buitenvloer gemonteerd op aluminium of hardhouten fundatiebalken ondersteunen.

terrasdragers terrasvoeten kopen buzon

De meest gebruikte en voordeligste terrasvoet oplossing van Buzon omvat een PB serie vloerdrager met daarop een PB-KIT-5 balksteun. Deze kit kunt u makkelijk in de kop van de drager klikken. Leg daarna de fundatiebalken op de drager tegen de balksteun aan en schroef deze vast door de gaten aan de zijkant van de balksteun. Optioneel kunt u de balk aan beide kanten vastschroeven, dit is alleen mogelijk met fundatiebalken met een breedte van 70mm. De balksteun zelf heeft een hoogte van 28mm, om deze reden moeten de fundatiebalken een minimale hoogte van 30mm (toleranties etc.) hebben. De balk mag daarnaast maximaal 100mm breed zijn. Voor een goed beeld hiervan kunt u het beste de volgende video bekijken:

Een Buzon terrasdrager is gemaakt van lichtgewicht, stevig en hoogwaardig polypropyleen (PP) en is tot in de millimeter verstelbaar tot wel 965mm. Een individuele drager van Buzon kan maar liefst 1000kg dragen, dat is stukken meer dan andere regelbare terrasdragers van concurrenten. De verstelbare terrasvoeten kunt u gerust op een verharde ondergrond of beloopbaar dakbedekking plaatsen. Middels een optionele hellingcorrector kunt u afschotten mooi wegwerken zonder dat het de algemene waterafvoer beperkt. Met de U-PH5 kunt u hellingen corrigeren of creëren (voor bijv. een rolstoelhelling) tot wel 10%.

 

Wat kunt u nog meer bij de terrasdragers kopen?

Vulplaten

Deze 200 bij 200 millimeter grote rubberdragers zijn gemaakt om perfect onder de dragers te plaatsen. Hiermee kunt u kleine hoogtes van 3, 6 of 10mm overbruggen. Dit is met name handig als u net tussen twee verschillende dragers in zit. Daarnaast biedt het voordelen ten aanzien van contactgeluid demping (zeker als het op een harde ondergrond wordt geplaatst) en beschermt het zachte (bijv. dakleer) ondergronden. We hebben momenteel 3 varianten:

  • 200x200x3mm
  • 200x200x6mm
  • 200x200x10mm

 

Rubber terrasdragers

Voor de echt lage hoogtes kunt u rubber terrasdragers gebruiken. Dit gaat verschuivingen tegen, dempt contactgeluid en voorkomt schade. Soms zien we ze ook tussen de fundatiebalk en terrasvoet worden toegepast als extra dempingslaag. We hebben de volgende varianten:

  • 200x100x6mm
  • 200x100x3mm
  • 90x60x6mm
  • 90x60x3mm

Kortom als u op zoek bent naar regelbare terrassteunen bent u bij ons aan het juist adres!