Tegeldragers dakterras

Van plan binnenkort het dakterras eens goed aan te pakken? Vergeet dan niet te kijken naar de mogelijkheden die de tegeldragers dakterras van Buzon hierbij kunnen bieden. De kunststof plotvijzen zijn direct te plaatsen op dakbedekking en hebben een draagkracht van maar liefst 1000kg per stuk. In combinatie met een hellingcorrecter zijn hierbij ook nog eens hellingen van 10% te realiseren of compenseren. De laatste drager heeft een hoogte van 15mm en de hoogste 965mm.  Middels een slim kliksysteem zijn toebehoren makkelijk op de kop of onder de voet te plaatsen. Er hierbij veel opties beschikbaar, of u nou terrasdragers benodigd voor een planken-, rooster- of tegelvloer.

 

Waar u op moet letten bij het leggen van een dakterras:

  • Maximale belasting & gelijkwaardige verdeling
  • Type bedekking (PVC etc.)
  • Waterafvoer
  • Oneffenheden in het oppervlak
  • Benodigde hoogtes
  • Algemene veiligheid t.a.v. de balustrade

 

PVC dakbedekking

Bij PVC dakbedekking is het altijd verstandig te letten of er geen sprake is van migratie van weekmakers. Dit is alleen relevant als u gebruik gaat maken van rubber tegeldragers. Het SBR tegeldragers tasten het membraan van het pvc aan en hierdoor kunnen over tijd lekkages ontstaan. Wij raden hierbij aan gebruik te maken van kunststof dragers, een scheidend afdekdoek of sbr rubberdragers voorzien van een aluminium cachering.

 

Installatie tegeldragers dakterras

Doe vooraf het benodigde rekenwerk en plaats de tegeldragers alvast op het dak. Gebruik een waterpas om alvast het afschot te meten. Voor grote tegels is het aan te raden een additionele vloerdrager (zonder tegelkruis) te plaatsen. U kunt met de stelsleutel of de hand de dragers tot op de millimeter afstellen. Voor akoestische demping van contact geluid en ter kalibratie van natuursteen tegels is het aan te raden additionele 1 of 2mm vulrubber te gebruiken. Zorgt bij de balkdragers ervoor dat er aan de voorschriften van het terras wordt voldaan en de maximale overspanning niet overschreden wordt. U wilt tenslotte ook zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe of opgeknapte dakterras.

tegeldragers dakterras