Vloer- & tegeldragers voor PVC dakbedekkingtegeldragers voor op pvc dakbedekking

Vrijwel alle Buzon kunststof vloer- & tegeldragers zijn geschikt voor toepassing op PVC dakbedekking. Er zal hierbij geen migratie van weekmakers plaatsvinden over tijd en het kunststof zal de dakbedekking niet aantasten. Onze kunststof tegel- & terrasdragers zijn gemaakt van polypropyleen en hebben aan de onderkant geen scherpe punten of randen die schade aan het dak kunnen veroorzaken. De kunststof dragers van Buzon verspreiden het dragende gewicht gelijkwaardig over de voet van de drager. Tevens kunt u ook gewoon gebruik blijven maken van de bijhorende hellingcorrecters, door ze te stapelen (max. 2) kunt u nog steeds een helling tot 10% compenseren of realiseren (t.b.v. bijv. een rolstoelhelling).

Bekijk hier een overzicht van alle kunststof dragers die geschikt zijn voor toepassing op PVC. 

Rubber tegeldragers

Wij raden aan een rubber tegeldrager & terrasdrager niet direct te plaatsen op pvc dakbedekking. Onze rubber dragers bestaan namelijk uit PUR gebonden SBR korrels en zijn gevoelig voor migratie van weekmakers bij directe plaatsing op PVC. Weekmakers in het materiaal zullen het oppervlakte van de pvc dakbedekking aantasten waardoor er de kans bestaat op lekkage over tijd. Indien u toch graag gebruik wilt maken van rubber tegeldragers op een pvc dak is het aan te raden te gaan voor Regupol Resist AK. Deze beschikt namelijk over een aluminium cachering aan de onderkant waardoor migratie van weekmakers kan worden voorkomen. Deze zijn echter nog niet beschikbaar in deze webshop. Een andere methode is het plaatsen van een secundaire laag tussen de pvc dakbedekking en de rubber dragers, denk hierbij bijvoorbeeld aan een dunne folie.

De bovenstaande informatie heeft alleen tot de SBR rubber dragers, bij de EPDM vulrubbers hoeft u zich geen zorgen te maken.

 tegeldrager met aluminium cachering voor plaatsing op pvc dakbdekking

Voor meer informatie over vloer- en tegeldragers voor pvc dakbedekking raden wij aan onze informatie pagina’s te bezoeken of contact met ons op te nemen middels de mail of chat. Wij zijn tijdens werkdagen van 8:30 tot 17:00 bereikbaar en reageren binnen een werkdag op uw mail.